Fehova beszámoló

 

 


Iskolánk 47 erdészeti és vadgazdálkodási ágazaton tanuló diákja, 5 tanáruk kíséretében 2018. február 16-án ellátogatott a 25. Fegyver, Horgász és Vadász (Fehova) kiállításra. A nemzetközi szintű kiállítás kísérő rendezvénye volt a Winter Dog Show (nemzetközi kutyakiállítás). Idén a látnivalókat a szervezők a budapesti Hungexpo két pavilonjában helyezték el. Külön kiállítóteret szentelve a két szívet dobogtató szenvedélynek a vadászatnak és a horgászatnak. A Fehova látogatása immáron hagyománnyá vált a Baross László Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium erdészet és vadgazdálkodás iránt érdeklődő diákjai számára.
 A Fehovát minden évben nagyon várják iskolánk tanulói. Ennek több oka is van. Egyrészt kiszakadnak a rutinná vált iskolai légkörből, másrészt ezen a rendezvényen alkalmuk van bepillantást nyerni az erdészet- vadászat, horgászat legújabb vívmányaiba. A rendezvényen a tanulók megtekinthették a 22 állami erdőgazdaság gyönyörű kiállítóterét, valamint megcsodálhatták híres, nagy vadászaink trófeagyűjteményének kivételes szépségű darabjait. Átfogó képet kaphattak a az erdészet, vadászat, halgazdálkodás aktuális helyzetéről, fejlődéséről. A jövő szakemberei kézbe vehették a csillagászati árú, egyedi kidolgozású, míves fegyvereket. Belenézhettek a legmodernebb optikai eszközökbe. Beleülhettek a erdészetben, vadászatban használt neves autómárkák kiállított képviselőibe.
Lehetőségük volt a nebulóknak vásárolniuk is. Néhányan éltek is ezzel a lehetőséggel és különböző vadászati eszközt, valamint ruházatot vásároltak.
A kiállításon testközelbe kerülhettek ritka ragadozó madarakkal. Betekintést nyerhettek a solymászat, mint hagyományos vadászati mód rejtelmeibe és megismerkedhettek a solymászatban használt fogásokkal.
A kutyakiállításon megismerkedhettek az egyes vadászkutyafajtákkal. Láthatták a bírálat folyamatát.
A horgászat szerelmesei is megtalálták a számukra legkedvesebb dolgokat. Kipróbálhatták a legújabb horgászbotokat. Előadásokat hallhattak az egyes halfajok sikeres horgászatához szükséges ismeretekről, praktikákról.
A kiállításon mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő témákat.
A diákok ki is használták a rendelkezésükre álló kevéske időt és igyekeztek minél több kiállítóhoz ellátogatni.
Végezetül szeretnénk megköszönni a erdész-vadász munkaközösség tagjai és a kiállításon résztvevő tanulók,  Ruzsa János úr önzetlen, nagylelkű hozzájárulását, amit a belépőjegyek megvásárlásához nyújtott.
Szeretnénk köszönetet mondani az iskola vezetőségének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az iskola autóbuszát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink:

Postacím: 4700, Mátészalka Baross László út 12-14. Telefon/Fax: 44/500-376 E- mail: iskola@barossl-msz.sulinet.hu

 

 

 

 

 

Baross László Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium