Mozdulj a klímáért!

Mozdulj a klímáért!

Részt vettünk a „Mozdulj a klímáért!” felhívásban. Idén a Biodiverzitás Szuper Éve jegyében a feladatok a beporzók –főleg a méhek – védelméhez és a települési méhlegelőkhöz, vadvirágos mezőkhöz kapcsolódtak.

A több napon át tartó kampány alatt számos tevékenységben részt vettünk, melyek közül néhány: környezettudatos gyalogos túra a beporzók nyomában, udvarrendezés, faültetés, rovarhotel, a diákok a virág élet címmel alkotásokat készítettek, egy csepp méz elnevezésű feladat keretei között mézes süteményt készítettünk, ahol kiemelten figyeltünk arra, hogy az alapanyagok (méz, dió) helyiek legyenek, és ne használjunk eldobható műanyag eszközöket sem.

A faültetés a GreenDependent intézet TreeDependent – Fákkal felelősen program jóvoltából valósult meg. Összesen 10 csemete került elültetésre 2 db alma, 2 db körte, 2 db birs, 2 db naspolya, 2 db berkenye

Látogatást tettünk Szántó Gyula tanár Úrnál, aki minden részletre kiterjedő szakmai előadásával bevezetett minket a méhészkedés rejtelmeibe. Megismerhettük azt, hogyan kerül a méz az asztalunkra, milyen módon milyen eszközök segítségével nyerhető ki az édes kincs a kaptárból, milyen veszélyek leselkednek a kis beporzókra.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a kampány megvalósulását!
Szervezők: Pokolné Csernyi Anita, Szabó Nikoletta, Szántó Gyula

Megosztás itt: facebook
Facebook