Ne heverj parlagon környezetvédelmi verseny

Ne heverj parlagon környezetvédelmi verseny

A 2020/21-es tanévben ismét megrendezték a megye általános és középiskolás diákjai számára a „Ne heverj parlagon!” elnevezésű vetélkedőt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával, az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ, az Agrárügyi Főosztály, valamint a Veritas Vállalkozók Egyesülete együttműködésével zajlott a verseny.

Idén a vírushelyzetre tekintettel online formában került sor a vetélkedőre. A diákok 3 fős csapatokkal jelentkezhettek a megmérettetésre egy, maximum 2 perces, a parlagfűhöz, annak hatásaihoz kapcsolódó kisfilm beküldésével. A diákok felkészülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szakemberei előzetesen felkészítő anyagokkal segítették.

A beküldött kisfilmeket szakmai zsűri értékelte illetve a közösségi médiában „lájkverseny” is zajlott. Az esemény oldalát sok diák követte és fejezte ki tetszését a versenyfilmek iránt, így a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos ismeretek nem csak a résztvevő diákokhoz juthattak el. A végeredmény az online teszt, a „lájkverseny” és a kisfilmek értékelése után alakult ki.

Büszkén mondhatjuk el, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a középiskolai kategória I. helyezettje ebben a tanévben is a Menőgazdász csapat lett.

A csapattagok: Szögyényi Kristóf 11.a, Szabó Balázs 12.a Varga Máté Csaba 12.a osztályos tanulók

Felkészítő tanár: Szabó Nikoletta

Megosztás itt: facebook
Facebook