You are currently viewing A vidék fővárosa-szakmai élménytúrák a Mezőgazdasági Múzeumban és Budapesten

A vidék fővárosa-szakmai élménytúrák a Mezőgazdasági Múzeumban és Budapesten

2021. október 19.-én Iskolánk tanulói, 46 főként kilencedikes diák és 4 kísérő pedagógus tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten, az Agrárminisztérium által szervezett „A vidék fővárosa-szakmai élménytúrák a Mezőgazdasági Múzeumban és Budapesten” program keretében.

Délelőtti programunk a Mezőgazdasági Múzeum látogatása volt. „A ló-Nemzeti lókiállítás”, illetve „A vadászat aranykora Magyarországon” állandó kiállításokat tekinthettük meg.

A ló című kiállítás megtekintése során diákjaink megismerhették melyek a magyar lófajták, milyen eszközökkel gondozzák a lovakat, hogy működött a lóvasút és a fiáker. Tanulmányozhatták a lovak testtájait, megtudhatták mi a különbség a kocsi és szekér között és kipróbálhatták milyen érzés egy lófantomon nyeregben ülni. A kiállítás főékessége volt a két híres hazai versenyló a Kincsem és Imperiál csontvázának megtekintése és történetük megismerése.

A vadászat aranykora Magyarországon kiállításon betekintést nyerhettünk a hazai vadászati kultúra és vadgazdálkodás rejtelmeibe. Megismerhettük a magyar vadászat múltját és kultúráját, az elért eredményeket, a Kárpát medence vadfaunáját. A tárlat során megtekinthettük a vadászat során használt fegyvereket, illetve hogyan fejlődött az évek során a technológia a vadászatban és fegyverhasználatban.

Délutáni programunk az Országház látogatása volt, ami minden tanuló számára különleges élményt jelentett. A negyvenöt perces séta alkalmával, idegenvezető segítségével megtekinthettük az épület díszlépcsőjét, a kupolacsarnokot, a Főrendiház társalgóját és üléstermét, megismerkedhettünk a Ház történetével, építészetével és a benne található műalkotásokkal.

Nagyon tartalmas és hasznos nap volt diákjaink számára, mindenki élményekkel és tapasztalatokkal lett gazdagabb.