A XXVII. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

2023. május 26-27.

Pusztai Állatpark, Hortobágy

A hétvégén (2023. május 26-27.) iskolánk diákjai ismét – immár 26. alkalommal – részt vehettek a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete által szervezett és színvonalasan lebonyolított XXVII. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón a magyar pusztán Hortobágyon.

A versenyen 10 bojtárpáros, 4 iskolából mérte össze erejét és tudását.

Iskolánkat képviselte: Gyöngyösi Szabolcs- Molnár Bertalan bojtárpáros, illetve Bákonyi Sándor- Marozsán Zoltán bojtárpáros.

A versenyzők már ismerősként köszöntötték egymást. Igaz idén új iskolák, illetve versenyzők is neveztek nehezítve és izgalmasabbá téve a versenyt!

A bojtárok a 2 nap tikkasztó hőségben versenyeztek a társaikkal, önmagukkal és az idővel. Sok esetben testi épségüket nem kímélve teljesítették a versenyszámokat.

A nézők és a gulyások elismerését elnyerve ezzel!

Egyéni rekordok is születtek a versenyen szép számmal.

Tanulóink tovább öregbítették iskolánk jó hírét!

Vízhúzás versenyszámban – II. helyezett Bákonyi Sándor

                                           – III. helyezett Marozsán Zoltán

Gulyás mesterség (borjúfogás) –  III. helyezett Bákonyi Sándor- Marozsán Zoltán bojtárpáros

Gratulálok minden versenyzőnek! Szép volt!!! Emberes két nap volt! Meghajolva tisztelgek a versenyzők teljesítménye előtt!

Köszönet a rendezőknek! Köszönet azoknak, akik segítettek a versenyzőink felkészüléséhez szükséges feltételek megteremtéséért.( Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola (Mátészalka) (iskola konyhai és gazdasági dolgozói). Hálásak vagyunk a támogatásért!

Külön köszönet Dobi Lászlónak a Bákonyi Sándor részére a versenyen felajánlott díszes kutyanyakörvért. Végül,de nem utolsó sorban köszönet illeti meg szállásadónkat a Hortobágyi Madárkórházat.